Koffiedrinkers leven langer

Miljoenen van ons beginnen de dag met een koffie en denken er niets van. Maar nieuw medisch onderzoek suggereert dat het je zou kunnen helpen om langer te leven, als je er genoeg van drinkt.

De grootschalige studie, die gepubliceerd is in New England Journal of Medicine, is gebleken dat mannen die zes koppen koffie dronken per dag of meer hadden een 10 procent minder kans om te sterven tijdens de 14 jaar lange studie. Vrouwen die zes kopjes dronken of meer hadden 15 procent minder kans om te sterven in diezelfde periode. Het resultaat, wat vrij duidelijk is, suggereert dat koffie drinkers langer leven.

De onderzoekers hebben ook aangetoond dat het effect te zien is in bijna alle doodsoorzaken, zoals hart-en vaatziekten, ademhalings-en vaatziekten, beroerte, diabetes en infecties. Het effect lijkt echter af te nemen met een lager verbruik, en een kopje koffie per dag bleek een verwaarlozen effect te hebben.

Dr. Neal Freedman, een van de onderzoekers, legt uit:

“Koffie bevat meer dan 1000 stoffen die het overlijdensrisico zouden kunnen beïnvloeden. De meest bestudeerde verbinding is cafeïne, ook soortgelijke verenigingen voor cafeïne en cafeïnevrije koffie in de huidige studie en een eerdere studie suggereren dat, als de relatie tussen koffieconsumptie en mortaliteit oorzakelijk waren, andere verbindingen in koffie, bijvoorbeeld antioxidanten, zoals polyfenolen- kan belangrijk zijn.”

De volgende keer als iemand zegt dat je te veel koffie drinkt, weet je precies wat te zeggen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>